بازگشت

نماز تراويح


330 ـ شيخ طوسى رحمه الله با سند خود از عمّار نقل كرده است:







از امام صادق عليه السلام درباره نماز «تراويح»، كه در ماه رمضان در مساجد خوانده مى شود، پرسيدم؛ فرمود: اميرمؤمنان عليه السلام چون به كوفه آمد، به حسن بن علىّ عليه السلام فرمود تا در ميان مردم ندا كند: در ماه رمضان، هيچ نماز [مستحبّى] با جماعت در مساجد، خوانده نمى شود. و حسن بن علىّ عليه السلام به فرموده آن حضرت عمل كرد، و چون مردم سخن او را شنيدند، فرياد زدند: وا عمراه! وا عمراه! و چون حسن عليه السلام نزد اميرمؤمنان عليه السلام برگشت، آن حضرت پرسيد: اين صداها چيست؟ عرض كرد: اى اميرمؤمنان! مردم فرياد مى زنند: واعمراه واعمراه! و آن حضرت فرمود: به آنان بگو بخوانند.







سپس شيخ طوسى رحمه الله مى گويد: اميرمؤمنان! اصل نماز مستحبّى را [در مساجد[ انكار نكرد، بلكه با جماعت خواندن آن را [كه بدعت عمر بود،] ردّ كرد و چون ديد كه ممكن است فتنه كنند، اجازه داد تا طبق عادتشان عمل كنند. و بحمداللّه همه اين ها روشن است.



(1)

پاورقي

1 . تراويح: جمع ترويحه؛ يعنى راحت دادن ها. نماز تراويح: بيست ركعت نافله اى است كه عامّه در شب هاى ماه رمضان به جماعت گزارند و آن را مستحبّ مؤكّد دانند، و بدين جهت آن را تراويح گويند كه پس از هر چهار ركعت، يك ترويحه (استراحت) كنند...