بازگشت

گروه اول


1) احنف بن قيس: شيخ طوسي او را از اصحاب رسول خدا صلي الله عليه و آله و امير مؤمنان و حسن بن علي عليهما السلام مي داند.



2) اصبغ بن نباته: از راويان و اصحاب خاص علي بن ابي طالب و امام حسن عليهما السلام بوده و حدود 56 روايت نقل کرده است.



3) جابر بن عبدالله انصاري: از اصحاب رسول خدا صلي الله عليه و آله و علي بن ابي طالب عليهما السلام و حسنين و زين العابدين و امام باقر عليهم السلام که در غزوه بدر و هجده غزوه ديگر شرکت نمود، هفده روايت از وي نقل شده است و در سال 78 هجري قمري از دنيا رفت.



4) جعيد همداني: اهل کوفه و از اصحاب اميرالمؤمنين و امام مجتبي عليهما السلام بوده است و امام حسين و زين العابدين عليهما السلام را نيز درک کرده است.



5) حبة بن جوين عرفي: اهل يمن و از اصحاب امير مؤمنان و امام حسن عليهما السلام بوده است.



6) حبيب بن مظاهر: او از ياران علي بن ابي طالب و امام مجتبي عليهم السلام بوده و در زمره «شرطة الخميس » (119) است و در کربلا به شهادت رسيده است.



7) حجر بن عدي بن حاتم کندي کوفي.



8) رشيد هجري: از اصحاب خاص امير مؤمنان و امام حسن عليهما السلام بوده و در مسير دوستي علي بن ابي طالب عليهما السلام به شهادت رسيد و در رجال کشي از وي روايات زيادي نقل شده است.



9) رفاعة بن شداد: از اصحاب امام اول و دوم بوده است.



10) زيد بن ارقم: وي نابينا بوده و به محضر رسول خدا صلي الله عليه و آله و امام اول و دوم و سوم رسيده است و رواياتي را از آنان نقل کرده است.



11) سليمان بن صرد خزاعي: بنابر نقل شيخ طوسي، وي به محضر رسول خدا صلي الله عليه و آله و امام اول و دوم رسيده و از اصحاب آنان مي باشد.



12) سليم بن قيس هلالي: او از ياران علي بن ابي طالب عليهما السلام بود و از محضر امام مجتبي عليه السلام فيض مي برد، لکن حجاج او را تعقيب کرد تا او را بکشد. سليم بن قيس فرار کرد و به «ابان بن ابي عياش » پناه برد، مدتي بدين وضع بود که مرگش نزديک شد. به هنگام مرگ کتابي را به رسم امانت به وي داد که همه اش احاديث و روايات بود. کسي غير از «ابان بن ابي عياش » از سليم بن قيس هلالي روايتي نقل نکرده است. ابان درباره او مي گويد: پيرمردي متعبد و خداپرست بود که نور از چهره اش درخشش مي نمود (120) .



13) عامر بن واثلة بن اسقع: کنيه وي «اباالطفيل » بوده و رواياتي از رسول خدا صلي الله عليه و آله و امام اول و دوم نقل کرده است.



14) عباية بن عمرو بن ربعي: عباية بن ربعي نيز گفته شده و از ياران امام اول و دوم مي باشد.



15) عمرو بن حمق خزاعي: وي از نيروهاي شرطة الخميس بود و در جنگ جمل و صفين به همراهي علي بن ابي طالب عليهما السلام جنگيد و با امام مجتبي عليه السلام بود تا به دست معاويه به شهادت رسيد.



16) قيس بن عباد: او نيز از ياران علي بن ابي طالب عليهما السلام بوده است.



17) کميل بن زياد نخعي: او از اهل يمن بوده که از افراد مورد اطمينان علي بن ابي طالب و حسن بن علي عليهما السلام به شمار مي رفت.



18) حارث اعور بن بنان منقري: از افراد ثقه و مورد اطمينان امام اول و دوم مي باشد که در آن مدت کسب فيض نمود.



19) مسيب بن نجبه فزاري: وي زاهد زمان و از ياران امام اول و دوم بوده و به کتابت در خدمت امام حسين عليه السلام نيز مشغول بوده است.



20) ميثم بن يحيي تمار معروف به «ميثم تمار» (121) : از بزرگان صحابه علي عليه السلام و در شمار شرطة الخميس بوده و خود شرحي مفصل دارد.