بازگشت

بازگشت به مدينه منوره


امام حسن مجتبي عليه السلام چند روز پس از امضاي قرار داد صلح با معاويه و رفت و آمدهاي مکرر از سوي دوستان و دشمنان، مصلحت را در آن ديد که به همراه بعضي از ياران، از کوفه به مدينه جدش رسول خدا صلي الله عليه و آله هجرت نمايند.



او به همراه برادرش حسين بن علي عليه السلام و خانواده و اطرافيانش، کارنامه امام حسن عليه السلام در مدينه منوره



راهي مدينه شدند. مردم کوفه با اندوه بسيار به مشايعت آن حضرت شتافتند، در حالي که اشک، چشمان بسياري را فرا گرفته بود. (116) مشايعت کنندگان با نگاه هاي طولاني، حسرت خود را اظهار مي داشتند و با زبان حال بر سرنوشت تيره خود - که با هجوم و سلطه چکمه پوشان معاويه گره مي خورد - سرود اندوه مي سرودند. امام عليه السلام و همراهانش به مدينه آمدند و در آنجا اقامت گزيدند.



سبط اکبر پيامبر، اين ناخداي بردبار تصميم گرفت با فرو بردن خشم خود و صبر و تحمل، کشتي اسلام را از غرقاب حتمي حکومت معاويه نجات بخشد و نگذارد حکام بني اميه با احاديث جعلي و نسبت هاي ناروا به پيامبر عظيم الشان صلي الله عليه و آله و پدرش اميرمؤمنان عليه السلام و صحابه بزرگ، چهره واقعي اسلام را عوض کنند و به اسم اسلام بعد از پيامبر، اهداف شيطاني خود را بر امت اسلامي تحميل نمايند و بدعت ها و سنت هاي جاهليت را دوباره همانند اجدادشان احيا کنند.



حضرت ده سال در مدينه اقامت گزيد و در اين مدت همچون پدر و جد بزرگوارش، طبيب و معلمي دلسوز و پناهگاهي مطمئن براي مردم مدينه و مظلومان عالم بود و خورشيد گونه بر همه زواياي تاريک عالم اسلام مي تابيد و با سخنان زيباي علي گونه و رفتار حليمانه محمدي و حجب و تقواي فاطمه گونه اش مسلمين جهان را رهبري مي کرد و در مقابل جبهه کفر تاويلي (117) و همه انديشه هاي شيطاني آنان در راستاي مبارزه با باطل، راست قامتانه ايستادگي کرد و به نور الهي درخششي ديگر داد.



اينک دورنمايي از آنچه در آن مدت کوتاه - با توجه به جنگ هاي گوناگون رواني معاويه و بني اميه - توسط سبط اکبر رسول خدا صلي الله عليه و آله انجام گرفت را در ذيل مي آوريم.



دورنمايي از کارنامه ده ساله امام حسن عليه السلام در مدينه منور